FØRSTEREIS PÅ AE TUR TIL SKIEN

30 april, dagen før 1.mai, busstur til Skien for å se Vålerenga spille borte mot Odd Grenland. 3 busser med Alternative supportere skulle rulle fra Vålerenga Vertshus. Dette skulle være som i gamle dager, da man måtte ha med egen drikke på buss. Sjøl ble jeg sittende ved siden av en biff av supporter. Men en utrolig hyggelig biff da. Praten gikk, øllet gled ned, musikk var det dårlig med. Men praten gikk, både salg av fanzina og stickers var det også. Kom oss trygt fram til stadion, tifo rigging og hyggelig møte med SK Loeb og hans mannskap. Nei bluss hadde vi ikke med. De fleste dro ned til byen, men en aldrende mann som meg gikk ikke lenger en over veien til Fort Falkum. I starten var det flest Oddrane supportere der, med skjerf både her og der. Tuborg på fat, sånn passe, burger til 50 spenn er ikke ille velvære pris.

Kampen starta, veldig bra trøkk fra alle supportere som hadde reist nedover. Dette skulle gå veien, men neida ble tap. Rusler mot bussen, tas oss fort vekk herfra, jekker den ene øllen jeg har igjen. Kommer oss ett lite stykke på vei. Men utafor Larvik er det pissepause og noe tull med bussen. Vi står da på en øde plass og alle andre busser har kjørt, vi må da bare vente på at en av de andre bussene kommer å henter oss. Mye galgenhumor, lytter på P4 av alle ting, synger sanger, leser litt fanzine. Timene går, ikke bare 1 til 2 timer. Neida 0315 kommer ny buss, rusler inn den, til stinkene pisslukt. Sovner tvert og våkner rett før Oslo. Inne på Oslo S litt over 0500, Biffen og jeg må løpe til 37 bussen. Den stod heldigvis å vente på oss. Hjemme på Vålerenga litt 0530, har glemt husnøkkel. Men heldigvis er eldstemann våken. Han slipper meg inn og da er det bare å krype inn under dyna å tenke at busstur er egentlig ganske morsomt. Kanskje ikke akkurat der og da. Men i ettertid , så frister det til gjentakelse. Uansett om vi ble sett på som pøbler som satte en Aviskasse oppe på ett bord, søpla lå slengt i to poser. Men det var fordi søplekassa var full. Tenk noen hadde kødda med ett skilt også.

Om det frister til flere bussturer i framtiden?. Selvsagt, hva gjør man ikke for Vålerenga.

Ære være

 

Pablo
-Førstereis på AE tur.