USERIØSE SKJERF KAN VI FÅ EN SLUTT PÅ DET?

Ett skjerf fra ditt favorittlag er kanskje noe av det første du enten kjøper sjøl, eller at du får av noen. På 80 tallet, var det som regel Vålerenga are magic skjerfet som gjaldt, Har selv ett Vålerenga i mitt hjerter som er glatt og veldig upraktisk å ha på seg. Men så kom det klassiske rødt og blått uten noen tekst, begynte vel å selge dette på tidlig 90 tallet, først på indre bane på Bislett med den klassiske tralla, gamle bryggerhus og postordre salg via Apestreken. Etterhvert kom det enda flere skjerf, veldig mye bra, noen mindre bra. Det har også siden tidlig 90 tallet vært en del som samler på skjerf også. Noen samler på fanziner, noen på antall baner laget har spilt på, noen også kanskje på hvor mange byer man har pult en dame fra det stedet man var å så Vålerenga spille. Men rundt siste storhetstid rund 2005 når Vålerenga sist ble seriemester begynte man å melke som bare det. Gullskjerf, sølvskjerf, bronseskjerf osv. Ikke bare Vålerenga men andre klubber også. Fikk nok, mener det var i 2011. Lagde 7.plass skjerf og trykket opp 50 skjerf. Det satt langt inne da for en klubb som skulle være unike i Europa innen 100 årsdagen. Pål Breen & co likte ikke dette. Har vel blitt lagd noen vennskapsskjerf, når Vålerenga har hatt store treningskamper mot lag fra Europa. Dyre billetter og selvsagt liker man både Barcelona og Vålerenga. Rart man ikke lagde halve drakter også. Sikkert solgt som bare faen det…..
Hvorfor har ingen lagd skjerf med Ålesund og Vålerenga?. Der har jo kjemien vært veldig god blant supportere siden de rykka opp tidlig 2000 tallet?. Hvorfor er det ingen kremmer som har tenkt at NSA sitt årlig seminar, der kan man gjøre store penger på felles skjerf, eller ha en salgsbod. Hødd og FFK, Bryne og Mjøndalen. Eller Haugesund og FFK osv.
Siste nå var når hele Norges Rosenborg skulle spille jubileumskamp mot Lillestrøm. Da tenkte RBK Shop eller en luring, ja vi lager ett vennskapsskjerf. Heldigvis er det sterke og våkne supportere i Trondheim. De fikk stoppet hele salget, takk for det heldigvis. For meg personlig er skjerf ganske hellig, Men de skal være stilrene og ikke mye vas. Logo eller ei. Har jo personlig lagd noen skjerf også. Men da bruker man ikke Vålerenga logo, og overskuddet blir ikke putta i egen lomme. Det går til noen som trenger det i Vålerenga familien eller til nye produkter.

 

Men da er vi enige?. Slutt å lag vennskapsskjerf!

 

Miguel El Fingro