NÅR MAN SKAL HA HJEMMEALENE FEST FOR FØRSTE GANG.

Før når Vålerenga Fotball hadde kick off var det gjerne 3 retters middag med 2 drikkebonger og lett underholding på Wallmanns til 895 spenn. Svært få stikker på noe sånt, men ja det finnes noen som sier Ære være da også og MÅ få med seg alt sammen. Ifjor hadde man ett meget vellykka arrangement på Sentrum Scene og stappa det vil si ca 1200 personer. I år skulle alt skje på egen stadion. Selvsagt er det gjevt å invitere til fest når man eier noe eget. Så da var man meget spent på hvordan skulle dette gå. Kaldt ute, siste match før seriestart også får man krangle og diskutere om det er klubbene eller NFF som har bestemt så tidlig seriestart. Men Stang Ut syns det er alt for tidlig, selve matchen mot Star gidder jeg ikke å skrive så mye om ca 700 og BigSam putta avgjørende på 3 meter på åpnet mål. Det hadde selv jeg klart….Så var det bare å rusle bort da til selve arrangementet, fikk lurt med meg noen som ikke hadde kjøpt billett. Det var selvsagt ikke utsolgt, men 423 spenn er ikke greit 1 time før første band skulle gå på…

Kommer inn i varmen etter en meget kald match, står klar for å kjøpe to øl med cash. Nei tar kun kort, jaja noe har man lært i Vålerenga at med cash i omløpet så finnes det sikkert sugerør også. Valg av øl når det står mellom Carlsberg på glassflaske eller Tuborg på boks til 65 spenn så ble det Carlsberg. Hvorfor ikke ett samarbeid med Øst med tanke på øl?. Storskjermer hvor man kunne se hockeymatchen, eller kjøpe årets drakter. Den rosa som er årets 3.drakt håper jeg Vålerenga slipper å bruke. Hvem har sittet i årets draktutvalg?.

Så var det konsertstart, her gjorde man en bommert. De skulle med diverse avbrekk starte i denne rekkefølgen:

Islandsgate
Don Martin og Tommy Tee
Nordre Swing
Valentourettes

Før det var var nachspiel på Øst fra klokka 2300 med trubadur Ole Henrik Halvorsen som bor i Hamburg.

Rekkefølgen burde være

Don Martin og Tommy Tee
Nordre Swing
Islandsgate
Valentourettes

Så hvordan spilte de forskjellige bandene?

Don Martin og Tommy Tee fikk jeg nesten ikke med meg. Det lille var ganske tamt, hvorfor jeg ikke fikk med meg det?. Fordi da måtte man ha seg litt lapskaus til en helt greit pris 55 spenn. Gir gutta 2 på terningkastet og 3 for lapskaus.

Nordre Swing leverte skikkelig og gir de en sterk 5. Ikke ofte du ser ett band hvor trommisen er vokalist?. Dette er ett Vålerenga band som man rett og slett elsker.

Islandsgate er kanskje litt inhabil her siden jeg hjelper bandet med nesten alt mulig utenom å spille for bandet. Men jeg syns de gjorde en ganske bra jobb. Terningkast 5, de har virkelig tatt Vålerengamiljøet med storm. Kanskje de går i studio igjen i 2018 for å spille inn nye låter som ikke er på første vinyl!

Valentourettes 4. Helt greit, Jokke låter blir man aldri lei av å høre, men det finnes vel andre band som burde fått sjansen?.

Men, ja det er alltid ett eller annet med Vålerenga Fotball. Hvorfor var det 200 partnere som hadde egen fest i etasjen over? De hadde eget inngjerdet og så litt ut som kategori C supportere som inngjerdet med tanke på bråk. Det siste skjedde ikke, vår geniale SK Matijas Loeb var på jobb og hadde med seg sine KST disipler. Men hvorfor skal det være slik klasseforskjell på partnere og supportere?. Trodde Vålerenga betydde mangfold?.

Veldig spent på neste års kick off kan man si. Spør gjerne noen som kan litt om råd.

Kvelden endte ikke på Øst, men en tur ned til Enga for en iskald og veldig god Frydenlund pilsner.

Mikkel Kjelstrup