TETT PÅ BANDET ISLANDSGATE

Det var vel i 2014 Islandsgate kun var en duo ved Are Volmert Sørensen og Einar Stubhaug. De ga ut låta For Enga. Den ble tatt veldig godt mot i Vålerenga miljøet. Mye har skjedd siden da. Bandet har blitt utvidet med Anders Blom og Karsten Blomstrand. Noen av låtene har også blitt etter dikt av Kytern. En legende på Vålerenga som dessverre ikke lever lenger. Vinyl skive har blitt gitt ut, dessuten har man ett stort utvalg av merch. Nesten flere enn det finnes låter, bandet begynner å bli ett husband i Vålerenga miljøet. Spilt både her og der, men lørdag 10 mars var det nok en milepæl. Bandet skulle spille utafor Oslo by for første gang. Rise against cancer 2018 i Sarpsborg. Ildsjel Torro Sollie hadde invitert bandet for å spille der nede. Jeg som altmuligmann for bandet bortsett fra at jeg gjør noe på scenen ble med på turen. Er jo spennende å se hvordan ett band på tur er, er det glamorøst?, kommer det noen å ser på?, ikke minst har jeg nå lært meg hva linjesjekk er for noe. Så noe lærte jeg….

 

Lørdagen kom og sånn i 1530 tiden kom vi oss avgårde fra Oslo i retning Sarpsborg. Raideren på sånne konserter er ikke så stor, så en liten pitstop for å bunkre øl måtte gjøres. Turen ned gikk greit uten store problemer. Sjekker inn på det rommet som Torro hadde fiksa for bandet pluss en litt slitsom altmuligmann som meg. Varmer opp på rommet, men ingen rørte Whiskey som jeg hadde med…Hva skjer? Trodde aldri det skulle skje men så feil kunne man ta. Selvom jeg sikkert er litt inhabil syns jeg bandet leverte veldig bra som vanlig altså en 5 på terningen. Gleder meg til de holder på fortsatt om 20 år og tatt over arven etter Nordre Swing.  Veldig bra opplegg i Sarpsborg, merchmannen altså undertegnende gjorde en veldig dårlig jobb. Solgte null, niks, nada.  Kvelden gikk relativ rolig for seg, man måtte nemlig komme seg tilbake veldig tidlig dagen etter. Men frokosten på Scandic Sarpsborg kan anbefales på det varmeste, eggerøren var ikke laget på pose engang. Tenk det faktisk kan skje i 2018 helt utrolig…Hjemturen gikk rolig for seg, når noen sovna og resten hørte på Tazte Priv med Harald Eia & Bård Tufte Johansen.

 

På vegne av Islandsgate, vill jeg gjerne takke  Torro & hans mannskap for ypperlig opplegg. Men Islandsagte er ikke ferdig med spillejobber der nede. 2.påskedag spiller bandet Olavs Pub Greåker før Sarpsborg08-Vålerenga. Pluss Pønk i parken dagen før Vålerenga-Lillestrøm. Pluss to konserter i juni, den ene på Vålerenga Vertshus og en akustisk konsert når Vålerenga Vel har sin sommerfest.

 

Når det gjelder merch, så har vi ett ekslusivt skjerf i burgunder og lysblått i trykk, nok vinyl for 200 spenn, Kytern boka for 50 spenn alt går til Vålerenga Historielag.

 

Så min konklusjon, veldig kult å følge bandet på tur.

 

 

Mikkel K